Zoeken

Ziekenhuizen Nador krijgen 230 ton geneesmiddelen en medische uitrusting

13 oktober 2017 - 15:00 - Economie

©

Minister El Hossein El Ouardi heeft tijdens een bezoek aan Nador begin deze week ruim 230 ton geneesmiddelen en medisch apparatuur aan ziekenhuizen en zorgcentra in de regio geschonken.

De geneesmiddelen zijn bestemd voor de behandeling van hart- en vaatziekten, diabetes, astma en psychiatrische ziekten en thalassemie. Daarbij komen nog antibiotica, anti-inflammatoire en basis geneesmiddelen.

Tijdens zijn bezoek overhandigde de minister ook tweehonderd rolstoelen aan zorgcentra en kraamziekenhuizen, zeven volledig uitgeruste ambulances en evenveel mobiele medische eenheden.

El Ouardi lanceerde tevens de bouw van een provinciaal ziekenhuis met 250 bedden en een kankercentrum met 80 bedden. Het ziekenhuis wordt op ruim 26.000 m² gebouwd en zal een investering vergen van 475 miljoen dirham.

Het provinciaal ziekenhuis krijgt drie afdelingen: een chirurgische afdeling, een spoedafdeling en een kinder- en vrouwenafdeling met een kraamafdeling en een pediatrische dienst. Daarnaast komen nog een dagziekenhuis, een apotheek, een mortuarium met een autopsiekamer, een polikliniek en radiologie en mammografie eenheden.

Het nieuw kankerinstituut zal ruim 80 miljoen dirham kosten en zich over 4000 m² uitstrekken met een capaciteit van dertig bedden.

Beide projecten zijn onderdeel van een ontwikkelingsplan van 922 miljoen dirham voor de gezondheidssector in de provincies van Nador en Driouch.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team