Zoeken

Marokko domineert Egypte en wint Afrika Cup U23

9 juli 2023 - 09:10 - Sport

©

Het Marokkaanse U23-team won zaterdagavond met 2-1 in de finale van de Africa Cup U23 tegen het zeer sterk Egyptische team. De wedstrijd vond plaats in het Moulay Abdellah Sportcomplex in Rabat.

Yanis Begraoui (37e minuut) en Oussama Targhalline (108e) keerden de trend om voor Marokko nadat de Egyptenaar Mahmoud Hassan in de 10e minuut de score opende voor zijn land. Dezelfde speler werd iets later van het veld gestuurd na een gevaarlijke tackle op Abdessamad Ezzalzouli.

Ondanks hun numerieke superioriteit moesten de Marokkanen de bijna constante aanvallen van een dynamisch en strijdbaar Egyptisch team gedurende de hele eerste helft het hoofd bieden. De controle over het middenveld was onbetwistbaar in het voordeel van de Farao’s. Maar de vastberadenheid van de Atlaswelpen was voorbeeldig en leidde tot een gelijkspel (1-1) tot het einde van de reguliere speeltijd.

De situatie sloeg om in het voordeel van de Atlas Welpen. Zij waren meer georganiseerd en sterker, waardoor ze de rest van de wedstrijd domineerden, en dankzij een schot van Oussama Targhalline, na een assist van aanvoerder Abdessamad Ezzalzouli, won Marokko zijn eerste Afrikaanse U23-titel.