Zoeken

Koning Mohammed VI wil trein tussen Marrakech en Agadir

9 november 2019 - 18:00 - Economie

©

Koning Mohammed VI heeft in zijn toespraak voor de 44e verjaardag van de Groene mars gepleit voor de ontwikkeling van de Souss-Massa regio en diens hoofdstad Agadir.

De monarch riep op tot de ontwikkeling van de regio door het van de nodige infrastructuur te voorzien, en met name de aanleg van een spoorlijn tussen Marrakech en Agadir.

Volgens Mohammed VI is de kaart van Marokko sterk veranderd sinds de Groene Mars. Agadir bevindt zich in het centrum van het land en Rabat in het noorden. De hoofdstad van de Souss ligt op bijna exact dezelfde afstand van Tanger als van de zuidelijke provincies in de Sahara, aldus de Koning.

De regio moet daarom beter worden verbonden met de rest van het land en een treinverbinding tussen Marrakech en Agadir, en in de toekomst naar de zuidelijke provincies, moet dus "serieus worden overwogen".

Een ander project waarvoor extra aandacht moet zijn volgens de Koning, is de expresweg tussen Dakhla en Agadir. Deze infrastructuur zal de economie in de regio helpen bevorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team