Zoeken

Marokko: HSL-project Marrakech-Agadir steeds duidelijker

9 februari 2020 - 16:30 - Economie

©

Koning Mohammed VI had in zijn laatste toespraak voor de Groene Mars opgeroepen tot de aanleg van een treinverbinding tussen Marrakech en Agadir. Recente studies bevestigen dat de nieuwe verbinding een HSL wordt.

In Agadir, twee toeristische bestemming van Marokko, zal ruim 6 miljard dirham worden geïnvesteerd om de basisinfrastructuur en het wegennet te verbeteren en de ontwikkeling van sloppenwijken te bestrijden.

Medias24 bericht dat Agadir een centrum voor economische ontwikkeling moet worden. De aanleg van een HSL-spoor is onderdeel van dit groot ontwikkelingsproject.

Said Mouhid, voorzitter van het Observatorium voor toerisme, is ervan overtuigd dat de nieuwe HSL tussen Marrakech en Agadir de toeristische, culturele en commerciële ontwikkeling van beide steden een flinke boost zal geven.

Hamid Bentahara, baas van de regionale toerismeraad CRT van Marrakech, oordeelt dat het project ook een impact zal hebben op de luchtvaartsector. "De mogelijkheid om op een luchthaven aan te komen en via een andere luchthaven te vertrekken, dit dankzij de HSL, zal een voordeel zijn voor de luchtvaartsector. Het project zal op termijn onze markten, klantenkring en inkomsten vergroten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team