Zoeken

Haim Toledano kondigt massale terugkeer Marokkaanse joden aan

31 december 2020 - 18:40 - Marokko

©

Marokkaanse joden zijn blij met de hernieuwde betrekkingen tussen Marokko en Israël. De vertegenwoordiger van de Joodse diaspora, Haim Toledano, is trots op de historische overeenkomst en verwelkomt het keerpunt in de relaties tussen Marokko, de Verenigde Staten en Israël. Hij kondigt ook de aanstaande terugkeer aan van Marokkaanse Joden naar het Koninkrijk.

In een interview met Assabah, kende Haim Toledano dit succes toe aan Koning Mohammed VI. Het voormalige lid van het Bevrijdingsleger prees de inzet van de Koning voor de joodse diaspora en de initiatieven van zijn vader, wijlen Hassan II en zijn grootvader, wijlen Mohammed V.

Volgens de vertegenwoordiger van de Joodse diaspora zijn de levensomstandigheden in Israël extreem. Hij denkt dat leden van de Marokkaans-joodse gemeenschap Marokko niet zouden hebben verlaten als er geen armoede en gebrek aan werkgelegenheid was. Ze gingen op zoek naar banen, zegt hij, dankzij de historische overeenkomst zullen ze allemaal terugkomen. "Marokkaanse joden houden zoveel van hun land. Er zal niemand meer overblijven in Israël," voegde hij eraan toe.

Toledano is er van overtuigd dat zijn landgenoten in deze nieuwe dynamiek weer aan het werk zullen gaan in Marokko. Ze zullen omwille van hun ervaring een bijdrage kunnen leveren in de agrarische, industriële en technologische sectoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team