Zoeken

Koning Mohammed VI doet heel Harhora beven

25 oktober 2020 - 13:20 - Marokko

©

Een speciale onderzoekscommissie in de stad Harhora gaat zich bezighouden met de controle van bouwplaatsen waarover klachten zijn ingediend wegens gebrek aan overeenstemming met de regels. De koninklijke gendarmerie zal onaangekondigde steekproeven gaan uitvoeren.

Een bezoek van Koning Mohammed VI aan het stadje heeft de lokale autoriteiten wakker geschud. De vertragingen en storingen die de Koning op verschillende bouwplaatsen in de stad heeft waargenomen, hebben geleid tot een ware "administratieve aardbeving".

Gemeenteambtenaren en gedelegeerde bedrijven moeten uitleg komen geven aan de onderzoekscommissie om de vertragingen en tekortkomingen van de bouwprojecten te verantwoorden, meldt Achkayen. De personen, instellingen en bedrijven die klachten hebben ingediend tegen de autoriteiten of de uitvoerende openbare diensten, worden ook opgeroepen om een verklaring af te leggen aan de onderzoekers.

Achkayen meldt dat niet alleen gemeenteambtenaren voor de commissie moeten verschijnen. Ook verschillende hogere ambtenaren, agenten van het landbehoud van de prefectuur Skhirat, zouden betrokken zijn bij de misstanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team