Zoeken

Marokko: betere dienstverlening door "glimlachbonus"

10 november 2020 - 12:20 - Marokko

©

De voorzitter van de Istiqlal-fractie in het Marokkaanse parlement, Noureddine Mediane, heeft voorgesteld om ambtenaren met een administratieve functie een "glimlachbonus" te geven. Dit zou ervoor moeten zorgen dat Marokkanen wat vriendelijker ontvangen worden als zij administratieve zaken moeten gaan regelen.

Volgens Ahmed Reda Chami, lid van de speciale commissie voor het ontwikkelingsmodel (CSMD), is er in Marokko een vertrouwenscrisis gaande. De bevolking heeft hoge verwachtingen van de overheid maar vertrouwt er niet op dat deze verwachtingen ook waargemaakt worden. Daarom heeft Mediane een simpel idee bedacht om het vertrouwen in de Marokkaanse instellingen terug te winnen: een "glimlachbonus" voor ambtenaren, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Volgens het parlementslid van de oppositie hebben zelfs parlementariërs angst voor weinig behulpzame ambtenaren die de burgers met gefronste wenkbrauwen begroeten. Mediane sneed dit onderwerp aan tijdens de vergadering van de financiële commissie, gehouden op 5 november en gewijd aan het onderzoek van de begroting van het ministerie van Economische Zaken en Administratieve Hervorming. Volgens Mediane is een geschiedenis van angst die teruggaat tot de tijden dat Marokko nog een protectoraat was en aan het begin van de onafhankelijkheid, de oorzaak van de huidige cultuur bij de administratieve diensten van Marokko.

Tot slot beklaagt Mediane zich over de moeite, tijd, lezingen en studies in opdracht van adviesbureaus, die in de afgelopen jaren al zijn gewijd aan de hervorming van het openbaar bestuur, zonder een noemenswaardig resultaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team