Zoeken

Forbes vol lof over Koning Mohammed VI

9 april 2020 - 17:20 - Marokko

©

Forbes Frankrijk heeft in zijn laatste nummer een lang artikel gewijd aan de inspanningen van Koning Mohammed VI in de strijd tegen de coronavirus pandemie.

Het blad schrijft over de maatregelen die vanaf het begin van de epidemie werden getroffen door het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken op bevel van Koning Mohammed VI.

"Sinds de bevestiging van de eerste covid-19 besmetting heeft Marokko een omvangrijk reactieplan ingevoerd om de verspreiding van het virus te bestrijden en de economische en sociale gevolgen van de wereldwijde gezondheidscrisis in verschillende sectoren, voornamelijk toerisme of horeca, te remmen.", schrijft Forbes.

Najib Benamour, econoom en uitvoerend secretaris-generaal van het Marokkaanse Instituut voor Strategische Intelligentie, schreef het artikel en herinnert eraan dat Marokko vrijwel onmiddellijk zijn grenzen en luchtruim had gesloten en de noodtoestand had afgekondigd. Ook werd een speciaal fonds opgezet voor de strijd tegen het coronavirus en kreeg deze 32 miljard dirham aan donaties.

Voor de econoom is de oprichting van een economische bewakingscommissie, die de directe en indirecte economische gevolgen van het covid-19 beoordeelt en anticipeert, ook een prijzenswaardig initiatief. Deze commissie heeft tevens een reeks financiële maatregelen goedgekeurd die ten goede komen aan de gehele bevolking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team