Zoeken

Ex Koh-Lanta deelnemer Moundir Zoughari wint Marrakech Poker Open

20 maart 2023 - 19:00 - Marokko

©

Na 10 jaar hard trainen wint Moundir Zoughari zijn eerste grote pokertoernooi in Marrakech. De bekende ex-kandidaat van "Koh-Lanta", nam de grootste trofee uit zijn carrière en de eerste prijs van 55.000 euro mee naar huis.

De naam van Moundir Zoughari staat gegraveerd in de geschiedenis van de Marrakech Poker Open. Hij domineerde donderdagavond het driesterrenveld van de Marrakech Poker Open High Roller. De Winamax WIP zakte 60.000 euro. "Het was zo belangrijk voor me om deze titel te winnen, ik zat er al tien jaar achteraan. [...] Tien jaar lang heb ik als een gek gewerkt om een grote titel te halen en nu win ik dit toernooi, dat een van de meest uitdagende van het circuit is," vertelt Moundir aan Le Figaro. In een post op zijn Instagram-account droeg hij zijn overwinning op aan het populaire en amateuristische poker "dat hij belichaamt", evenals aan zijn vrouw Ines en zijn drie kinderen.

Lees ook: 325.000 euro voor winnaars pokertoernooi in Marrakech

Moundir maakte eerder vorderingen in de competities, maar won zelden. In 2012 won hij een van de side events met een prijs van 10.000 euro tijdens de finale van de Winamax Poker Tour. In 2018 eindigde hij op de 472ᵉ plaats, van 7874 deelnemers, met een winst van 25.185 euro bij de World Series of Poker in Las Vegas. Zijn eerste grote succes kwam in april 2020. Hij schitterde toen in een Winamax Series online pokertoernooi tegen 1650 spelers.

Lees ook: Marokkaan Farid Yachou wint World Poker Tour Amsterdam

Moundir is nu 10 jaar lang bij de Franse online poker gigant Winamax. "Ik leerde de regels in vijf minuten door professionals op tv te zien spelen. Ik was gefascineerd door hun houding, hun kleding. Er was iets heel theatraals en psychologisch", vertrouwde hij in 2019 toe in een lang portret dat de Franse krant van hem maakte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team