Zoeken

Kittens zandkat voor het eerst in Marokko gefilmd (video)

21 september 2017 - 11:23 - Marokko

©

Ergens in de Marokkaanse woestijn werden onlangs voor het eerst drie kittens van een zandkat gefilmd door een team onderzoekers, die zich in Marokko bevonden om onderzoek te doen naar deze ras.

De onderzoekers keerden op de laatste avond van hun expeditie terug naar hun kamp toen ze de kittens opmerkten. De dieren waren tussen drie en zes maanden oud.

Om de kittens op 25 april 2017 om 01:48 uur gedurende 2 minuten en 23 seconden te filmen werkte het onderzoeksteam meerdere nachten en bestudeerden het dier vier jaar lang over 3400 vierkante kilometer.

« Het is een kleine kat waarnaar heel weinig onderzoek is gedaan. We hebben weinig informatie over zijn leven, ecologie, biologie... Dat is wat ons motiveerde in ons werk », verklaarde Grégory Breton, een van de onderzoekers, aan HuffPost.

Er werden tot nu toe slechts twee onderzoeken over de zandkat gepubliceerd. Een eerste onderzoek ging over vier woestijnkatten met een GPS-tracker in Israël. Het tweede onderzoek betrof enkele foto’s van zandkatten die in de Verenigde Arabische Emiraten werden genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team