Zoeken

Buspassagiers in Agadir met sabels aangevallen

28 september 2017 - 12:30 - Gemeenschap

©

In het Marokkaanse Agadir zijn de passagiers van een openbaar vervoer bus afgelopen weekend op klaarlichte dag door een bende criminelen met sabels aangevallen.

De aanval vond afgelopen zondag plaats. Drie mannen stapten de bus binnen met sabels en beroofden de passagiers en de chauffeur van hun waardevolle eigendommen.

Na hun vertrek waarschuwde de buschauffeur de politie. De passagiers werden ondervraagd en de daders ge√Įdentificeerd. Alle drie werden enkele uren later in de wijk Founcy teruggevonden en gearresteerd. Ze verschenen dinsdag voor de rechter die hun voorlopige inhechtenisneming beval.

Criminaliteit in het openbaar vervoer komt steeds vaker voor in Marokko. Medio augustus werden de passagiers van een trein tussen Assilah en Ksar El Kebir door een bende jongeren aangevallen en beroofd. De slachtoffers werden met messen en stokken bedreigd en meerdere ruiten werden ingeslagen.

Dezelfde maand werden zes tieners gearresteerd nadat ze een jonge vrouw in een bus in Casablanca op klaarlichte dag hadden aangerand zonder dat iemand ingreep. De agressie was toen zelfs gefilmd en de beelden op internet gedeeld, wat voor veel kwade reacties had gezorgd. De jonge daders werden in voorlopige hechtenis genomen en riskeren tot vijftien jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team