Zoeken

Kippenprijzen: Marokkanen woedend

18 december 2023 - 21:40 - Economie

©

In Marokko is onvrede ontstaan over de significante stijging van de kippenprijzen, vooral onder de meest kwetsbare bevolkingslagen.

Deze prijsstijging maakt deel uit van een breder economisch moeilijk klimaat, waarin ook andere basisproducten duurder worden. Een onderzoek uitgevoerd door Aljarida24 op diverse markten in Casablanca toont aan dat de prijs van kip nu varieert tussen de 21 en 23 dirham per kilogram.

Lees ook: Marokko: sterke stijging prijs kippenvlees sinds versoepeling coronamaatregelen

Professionals uit de pluimveesector wijzen op de hoge productiekosten, die gemiddeld 16 dirham bereiken per kip. Zij benadrukken de hoge kosten van grondstoffen, zoals maïs en soja, die hun winstmarges aanzienlijk verkleinen.

Tegelijkertijd uiten sectorprofessionals kritiek op het gebrek aan passende overheidssteun. Dit gebrek aan ondersteuning, gecombineerd met een daling van de consumptie als gevolg van de inflatie, zou ernstige gevolgen kunnen hebben voor de pluimveestapel.

Lees ook: Marokko gaat kippenvlees uit Amerika importeren

Daarnaast maken sectorprofessionals zich zorgen over hun precaire financiële situatie, gekenmerkt door aanzienlijke schulden, met name ten opzichte van leveranciers van veevoer en distributeurs van kuikens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team