Zoeken

Kindermoord: 30 jaar cel voor Fransman in Marokko

26 juli 2023 - 23:30 - Marokko

©

Een Fransman die in november 2022 zijn twee kinderen om het leven bracht, is door het hof van beroep in Marrakech veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar. De verdachte man, een voormalige verpleger, is 72 jaar oud.

Het drama vond plaats op 28 november 2022. De justitiële autoriteiten stelden toen een onderzoek in naar een dubbel kindermoord. De slachtoffers, twee kinderen van 9 en 13 jaar oud, werden dood aangetroffen in een hotelkamer in de wijk Hivernage, naast hun vader die zelf in een kritieke toestand verkeerde. Volgens de onderzoekers werden de kinderen gedood door een gifinjectie die hun vader ook gebruikte in een poging om zelfmoord te plegen.

Lees ook: Vader hoofdverdachte dubbele kindermoord in Marrakech

Op de lichamen van de kinderen werden geen tekenen van geweld gevonden, behalve injectiesporen op hun rug. De verdachte, die naar de spoedeisende hulp werd gebracht, overleefde.

Een tragedie na een scheiding?

Een familieconflict zou aan de basis liggen van deze tragedie. Het stel leefde gelukkig in Frankrijk, totdat de moeder van de twee kinderen, zonder overleg met haar echtgenoot, besloot zich permanent in Marokko te vestigen met de jonge slachtoffers. Dit leidde tot een scheiding. De vader besloot naar Marrakech te gaan om zijn kinderen te zien, aan wie hij voorstelde om de nacht met hem in het hotel door te brengen.

Lees ook: Kindermoord Casablanca: Amerikaanse vader wilde kinderen naar VS meenemen

In de hotelkamer werden een handgeschreven brief en lege spuiten gevonden die bevestigden dat de vader de enige verantwoordelijke voor dit drama was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team