Zoeken

Bruiloft eindigt in tragedie in Marokko

8 augustus 2023 - 22:00 - Marokko

©

Een bruiloft in Timdghas, in de provincie Midelt, is in een nachtmerrie geëindigd. Schoten die in de lucht werden afgevuurd door een familielid van de bruid om haar aankomst aan te kondigen, hebben de dood van een gast veroorzaakt en twee anderen verwond.

"De jongste van de familie van de bruid heeft verschillende schoten in de lucht afgevuurd met een jachtgeweer om haar aankomst te vieren, waarbij een man dodelijk werd getroffen en twee andere gasten werden verwond", meldt Assabah. De broer van de bruid, nog minderjarig, zou het jachtgeweer van zijn vader zonder toestemming hebben genomen.

Lees ook: Celstraf voor inrijden op bruiloftsfeest in Essaouira

De drie slachtoffers behoren allemaal tot de familie van de bruid. Het lichaam van de man die ter plaatse overleed werd naar het mortuarium gebracht. De twee andere slachtoffers werden met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Over hun toestand is verder niets bekend.

Lees ook: Marokko: gasten bruiloft door gewapende bende aangevallen

Ne een melding te hebben gekregen over een schietincident snelden de lokale autoriteiten en de veiligheidsdiensten naar de plaats van de bruiloft. De minderjarige en zijn vader werden gearresteerd en in hechtenis genomen. Ze moesten dinsdag voor rechter in Khenifra worden geleid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team