Zoeken

Marokkaan opgepakt in Melilla voor boycotoproep verkiezingen

13 mei 2011 - 20:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse activist van het Comité voor de bevrijding van Ceuta en Melilla werd 48 uur vastgehouden in een politiebureau te Melilla, omdat hij samen met andere activisten folders, waarop de Marokkaanse vlag stond, verspreidde en een oproep deed tot boycot van de lokale verkiezingen van 22 mei in de enclave.

De activist werd maandag gearresteerd terwijl hij folders bedeelde aan bewoners van Melilla en de moslims tot een boycot van de regionale verkiezingen opriep, omdat de deelnemende politieke partijen allen dezelfde boodschap overbrengen.

Na twee dagen opsluiting heeft de politie te Melilla het paspoort van de activist ingetrokken, vooraleer zij hem naar de grens van Bni Nssar hebben gereden waar hij werd vrijgelaten.

Dit is de eerste keer dat de politie erin geslaagd is een Marokkaanse activist te arresteren bij het verspreiden van folders. Deze activisten waren tot nu toe steeds ontsnapt aan de politie, zelfs de dag dat ze een Marokkaanse vlag rondzwaaiden in het centrum van de enclave, wat de Spaanse autoriteiten erg boos maakte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team