Zoeken

Khenifra: onderzoek naar video van verlaten zieke vrouw

22 april 2021 - 16:20 - Marokko

©

De regionale gezondheidsdienst van Khenifra heeft een onderzoek ingesteld naar beweringen die op sociale media zijn gedaan door een patiënt. Het gaat om een video waarin een ernstig zieke vrouw beweert dat ze niet werd geholpen bij de Eerste Hulpafdeling. Er is in Marokko veel ophef ontstaan over de beelden.

Naar aanleiding van de video en de ontstane onrust hebben de regionale en provinciale gezondheidsdiensten besloten om te onderzoeken wat er precies is gebeurd in het provinciale ziekenhuis van Khenifra.

Uit de camerabeelden van vrijdag 16 april 2021 bleek dat de werkelijkheid anders is geweest dan wordt beweerd in de video. Om 16.00 uur zou te zien zijn dat de vrouw het ziekenhuis van Khenifra binnen wordt gebracht. Daarna wordt ze door een medisch team onderzocht en blijft ze vier uur onder medisch toezicht, meldt de krant Hespress.

Een andere conclusie die de commissie van de gezondheidsdiensten uit de beelden heeft getrokken, is dat de vrouw door onbekende personen naar de Eerste Hulp is gebracht om daar doelbewust de reputatie van het ziekenhuis te schaden.

De directie van de regionale gezondheidsdienst van Beni Mellal-Khenifra, greep de presentatie van de onderzoeksresultaten aan om het zorgpersoneel in de regio te bedanken, maar ook om het personeel op te roepen tot waakzaamheid als het gaat om mensen die de reputatie van de zorg willen schaden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team