Zoeken

Marokko: ambtenaar geschorst vanwege video ’Dochter van de commissaris’

26 mei 2021 - 11:20 - Marokko

©

Het onderzoek dat is ingesteld naar aanleiding van een video die op sociale media circuleert onder de titel "De dochter van de commissaris" heeft geleid tot een schorsing van de kaïd van het administratieve district Settat.

Het dagblad Al Akhbar meldt dat de kaïd van het vierde administratieve district van Settat is geschorst in verband met het onderzoek naar de video "De dochter van de commissaris". De ambtenaar staat mogelijk nog meer disciplinaire maatregelen te wachten naarmate het onderzoek vordert.

In de video die viraal is gegaan op het internet is een persoon in een voertuig te zien die wordt aangeduid als de "dochter van een commissaris". Er is te zien dat deze vrouw een voorkeursbehandeling krijgt tijdens een verkeerscontrole in Settat. Daarna volgen beelden van een andere vrouw die niet dezelfde behandeling kreeg van de politieagenten en werd geconfronteerd met een boete voor het overtreden van de avondklok.

Vanwege de ophef die er op internet ontstond over de ongelijke behandeling, besloot het ministerie van Binnenlandse Zaken om de zaak te gaan onderzoeken. De vermeende commissarisdochter heeft op haar beurt een klacht ingediend wegens laster en beledigingen. In de aanklacht verklaart de vrouw dat zij op de luchthaven Mohammed V in Casablanca werkt en dat zij daarom een reiscertificaat had om zich ook na de avondklok te mogen verplaatsen. De politiecontrole vond echter niet plaats op de route die zij normaal gesproken aflegt tussen haar werk en haar huis.

Uit het onderzoek is gebleken dat het ging om een illegale controlepost in Settat. De kaïd en zijn medewerkers worden beschuldigd van het opleggen van onrechtmatige boetes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team