Zoeken

Khalid Kasem niet meer op tv ondanks vrijspraak

5 april 2024 - 14:00 - Cultuur

©

Uit een nieuw onderzoek van de Dienst Justitiële Instellingen blijkt dat het "niet aannemelijk" is dat de Nederlands-Marokkaanse televisiepresentator en voormalig advocaat Khalid Kasem een ambtenaar heeft omgekocht. Eerder concludeerde de deken van de Orde van Advocaten al dat er geen bewijs was voor omkoping.

De bevindingen van de Dienst Justitiële Instellingen zijn gebaseerd op een "zorgvuldige analyse" van de procedures en "verdiepende interviews". De onderzoekers concluderen dat de bewuste ambtenaar slechts één van de vele schakels is die bepaalt of een gedetineerde vrijkomt. De ambtenaar kan dus niet op eigen houtje beslissen.

Lees ook: Khalid Kasem van omkoping beschuldigd: "Hij vroeg 12.000 euro"

De uitkomst van het onderzoek is geen grote verrassing. Vorige week oordeelde de deken van de Orde van Advocaten dat Khalid Kasem wel "tuchtrechtelijk verwijtbaar" had gehandeld door een cliënt met valse voorwendselen geld te laten betalen. De deken koos voor een waarschuwingsgesprek met Kasem.

De kwestie rond Kasem kwam in januari van dit jaar aan het licht toen het AD een artikel publiceerde op basis van audio-opnamen. In de opnames zou de presntator toegeven dat hij een ambtenaar 8000 euro had betaald om een gedetineerde cliënt eerder vrij te krijgen. Kasem ontkende dit later.

Lees ook: Khalid Kasem eist excuses na beschuldiging van lekken naar Ridouan Taghi

BNNVara heeft laten weten dat Khalid Kasem voorlopig niet terugkeert op televisie. De partijen zijn het erover eens dat dit "vanwege alle discussie rond zijn persoon" niet aan de orde is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team