Zoeken

Khaled: "Ik ken koning Mohammed VI sinds hij kroonprins was"

1 oktober 2020 - 16:04 - Cultuur

©

Cheb Khaled, koning van rai-muziek en al langer dan 40 jaar wereldwijd icoon, is bezig met de voorbereiding van een nieuw album dat in 2021 zal verschijnen.

Cheb Khaled’s nieuwe album zal verschillende Noord-Afrikaanse en Arabische artiesten samenbrengen, die gezamenlijk zullen zingen over waarden als vrede, liefde en solidariteit. De zanger blijft positief tijdens deze gezondheidscrisis die de hele wereld treft. De pandemie heeft de kunstensector, net zoals veel andere sectoren, heel hard geraakt. Gezien de evolutie van de omstandigheden gelooft hij wel dat het werk snel terug opgepakt zal worden, schrijft L’Economist.

Als enige Maghrebijnse artiest nam hij het voortouw en produceerde op 18 augustus 2020 een clip ten gunste van Libanon. De zanger zegt dat het belangrijk was voor hem om het land te. steunen dat getekend is door een recente tragedie. Met het nummer "Beirut" wilde Khaled op zijn manier steun verlenen tijdens deze pijnlijke momenten. Hij waardeert de initiatieven en andere bewegingen die zich daarna hebben aangesloten bij dit elan.

Voor Khaled zijn grenzen niet relevant, hij zet zich in voor een verenigde Maghreb. Hij is van plan om dit te doen tot op het einde van zijn leven, zegt hij. Met name om de grenzen tussen Marokko en Algerije af te schaffen.

Dat is geen gemakkelijke klus, maar de artiest zegt veel vertrouwen te hebben in de toekomst. Hij sprak ook over Koning Mohammed VI, die hij kent sinds hij kroonprins was. Hij heeft enorm veel bewondering voor de Marokkaanse koning en bidt dat God hem succes, gezondheid en welvaart brengt.

Zijn gedachten gaan ook uit naar grote Algerijnse zangers zoals Idir, Rachid Taha en Cheb Akil, die er vandaag niet meer zijn, maar aan wie hij mooie herinneringen koestert. Hij nam het lied "El harba ouine" van Idir over, evenals zijn reis naar Tizi Ouzou in een lied gewijd aan jonge mensen. Het lied laat hen terloops zien dat er ook geluk bestaat in de Maghreb zonder dat je daarvoor naar het buitenland moet migreren.

Cheb Khaled werkt op dit moment dus aan zijn volgende album, maar in oktober brengt hij al een single uit, samen met de Palestijnse zangeres Elyanna. Tijdens zijn recente reizen zag hij dat de situatie overal is verslechterd door de wereldwijde gezondheidscrisis. Daarom overweegt de artiest om zich te engageren voor humanitair werk. Zijn wens is om iedereen vreugde te brengen en te werken aan eenheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team