Zoeken

Khadija Arib vertrekt uit Kamer zonder afscheid te nemen

2 november 2022 - 08:00 - Wereld

©

Khadija Arib vertrekt na 24 jaar zonder officieel afscheid uit de Tweede Kamer. Ze schrijft enkel een mail en slaat de traditionele afscheidsbrief en het afscheidsbezoek aan de Kamer over.

Oud-Kamervoorzitter en PvdA’er Khadija Arib kwam op 15-jarige leeftijd vanuit Marokko naar Nederland. Ze werkte zich via studies op en kwam in 1998 terecht in de Tweede Kamer, waar ze in totaal 24 jaar doorbracht. Tussen 2016 en 2021 was ze voorzitter van de Kamer. Een maand geleden werd bekend dat het dagelijks bestuur van de Kamer een onderzoek voert naar grensoverschrijdend gedrag tijdens haar voorzitterschap, schrijft NOS.

Lees ook: Khadija Arib verlaat Nederlandse Tweede Kamer

In twee anonieme brieven werd melding gemaakt van een sociaal onveilige werkomgeving destijds. Het zou met name gaan over de misbruik van haar positie en het kleineren van mensen. Arib reageerde boos en liet een paar dagen later weten dat ze vertrok. "Ik heb op 1 oktober een verklaring gegeven over de redenen van mijn vertrek en daar heb ik niets aan toe te voegen."

Lees ook: Khadija Arib slachtoffer politieke afrekening?

Khadija Arib was het niet eens met het besluit om een extern onderzoek in te stellen en verwachtte meer steun van haar partij, de PvdA, nadat het nieuws naar buiten kwam. Ze is van mening dat het dagelijks bestuur grote schade heeft toegebracht aan de Kamer, het democratische proces en haarzelf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team