Zoeken

Karim veroordeeld voor mishandelen moordenaar neefje in Franse cel

25 januari 2021 - 17:20 - Wereld

©

De rechtbank van Evry-Courcouronnes in Frankrijk heeft afgelopen donderdag Karim, de oom van de kleine Younes, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf omdat hij zijn ex-schoonbroer heeft geslagen tijdens een wandeling in de gevangenis. Williams was eerder schuldig bevonden aan de dood van zijn neefje.

Op 10 juli 2020 veroordeelde het assisenhof Williams tot 20 jaar gevangenisstraf wegens "geweld tegen een minderjarige die resulteerde in zijn onopzettelijke dood". Deze veroordeling volgde op de dood van Younes, 2 jaar oud en zoon van zijn ex-partner. Karim, de oom van de jongen, zat in de gevangenis voor de geboorte en het overlijden van zijn neefje én de veroordeling van zijn ex-zwager. Hij wilde "weten wat er met zijn neefje is gebeurd".

De twee gevangenen kruisten elkaar tijdens een wandeling in de gevangenis. Een gevecht tussen de twee bleek onvermijdelijk. Williams werd geslagen op zijn hoofd met een sok die met glas was verzwaard, meldt Le Parisien. Een menigte van ongeveer dertig gevangenen vormde zich. Volgens de getuigenis van een gevangenisbewaarder hield één van hen Williams bij de armen terwijl Karim hem sloeg. Ondertussen riepen anderen "Dood hem! Dood hem!" De aanval zorgde ervoor dat Williams een tijdelijke werkonderbreking van 12 dagen kreeg.

Karim probeerde afgelopen donderdag in de rechtbank zijn daad te rechtvaardigen. "Ik wilde gewoon verantwoording voor de dood van mijn neef", legt Karim uit. "Ik wilde begrijpen wat er was gebeurd. Ik heb mijn neef nooit gekend. Ik ken alleen de versie uit de kranten. Toen hij me vertelde dat hij niets had gedaan, zag ik rood."

Williams zegt dat hij de gevangenisadministratie had gevraagd om Karim niet over te brengen naar dezelfde vleugel als waar hij vast zit, om te voorkomen dat hij en zijn ex-zwager elkaar zouden kruisen. "Ik liet hen weten dat ik niet bij hem in de buurt mocht zijn," zei hij. "Mij ​​werd verteld dat ik hem niet zou tegenkomen omdat we niet op dezelfde verdieping zouden zitten". "Er zijn tekortkomingen bij de gevangenisadministratie", zei zijn advocaat.

Karim is veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf. Hij moet ook 1200 euro betalen aan zijn slachtoffer voor morele schade wegens "geweld in een groep". Op 14 februari 2019 werd hij reeds voor soortgelijke feiten veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team