Zoeken

Marokkaan in Frankrijk veroordeeld na "vuile terrorist" te zijn genoemd

20 maart 2021 - 19:40 - Wereld

©

Een 33-jarige Marokkaan is donderdag bij verstek tot 18 maanden gevangenisstraf veroordeeld door de rechtbank van Albi in Frankrijk. De man werd schuldig bevonden aan geweld en bedreigingen met een wapen.

Het leven van de verdachte veranderde volledig op 20 februari 2018. Hij werd die dag in zijn appartement gearresteerd door de DGSI voor zijn vermeende betrokkenheid bij de aanslagen in Barcelona en Cambrils op 17 augustus 2017. De dertiger werd in bewaring gesteld en aangeklaagd. Hij werd negen maanden later vrijgelaten nadat werd aangetoond dat één van de Spaanse rechercheurs een fout had gemaakt.

Samir (leennaam) werd kort na zijn vrijlating een "vuile terrorist" genoemd door één van zijn landgenoten. De ruzie liep uit op een handgemeen nabij een nachtclub. Vorige week vertelde het slachtoffer voor de rechter dat hij getraumatiseerd was en dat hij herhaaldelijk de politie had gebeld om hen te vertellen dat hij met de dood werd bedreigd. "Hij bedreigde me herhaaldelijk vóór de ruzie bij de nachtclub. Hij wilde niet dat ik in ons dorp zou vertellen dat hij verdachte was in een terrorismezaak."

De dertiger werd daarvoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hij mag ook geen contact hebben met het slachtoffer. De rechtbank heeft na zijn veroordeling bij verstek een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team