Zoeken

Karbal Dandouni krijgt 25 jaar voor mysterieuze moord op ex-vrouw

14 december 2013 - 21:23 - Wereld

©

Het Hof van Assisen van Charente in Frankrijk heeft vrijdagavond de Frans-Marokkaanse Karbal Dandouni veroordeeld voor de moord op zijn ex-vrouw Karima Benhellal, die sinds 2005 vermist is.

Hoewel hij zijn onschuld blijft uitschreeuwen, werd een gevangenisstraf van 25 jaar uitgesproken tegen Dandouni. Een zwakke verdediging en tegenstrijdige verklaringen van zijn familie heeft de rechter van zijn schuld overtuigd.

In de zomer van 2005 stelde Karbal Dandouni aan zijn ex-vrouw voor om samen naar Marokko te gaan. Karima, van wie hij gescheiden leefde en met wie hij nog nooit op vakantie was geweest, besloot mee te gaan. Sindsdien is er nooit meer iets van haar vernomen.

Haar paspoort werd wel gebruikt om terug naar Frankrijk te keren, zoals blijkt uit een Marokkaanse uitreisvisum. Maar twee zusters van Karbal Dandouni verklaarden herhaaldelijk dat Karima’s paspoort was gebruikt door de nieuwe vrouw van Karbal.

Pas in 2007 werd dankzij de broer van Karima, Mohamed Benhellal, aandacht besteed aan haar verdwijning. Ondanks de veroordeling blijft er een vraag: waar is het lichaam van Karima Benhellal?

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team