Zoeken

Franse justitie behandelt mysterieuze verdwijning Karima Benhellal

9 december 2013 - 14:58 - Wereld

©

De zaak tegen Karbal Dandouni, verdacht van de verdwijning en moord op zijn ex-vrouw Karima Benhellal, wordt deze week behandeld door de Franse justitie.

Tijdens het proces, dat van maandag tot vrijdag loopt, zal het Assisenhof van Charente duidelijkheid moeten brengen over de verdwijning van de jonge Marokkaanse.

Op 14 juli 2005 besloot Karbal Dandouni naar Marokko te gaan. Hij vroeg aan Karima, met wie hij niet meer samenwoonde maar niet was gescheiden, of ze mee wilde. De vrouw accepteerde. Het jonge koppel was nog nooit samen naar Marokko geweest.

Karima Benhellal zegde een vakantie dat ze met een vriendin had gepland af en vertrok met Karbal naar Marokko. Sindsdien heeft niemand meer iets van haar gehoord.

De versies verschillen. Karbal Dandouni zegt dat zijn vrouw mee terug naar Frankrijk is gekeerd. Dat blijkt ook uit het uitreisvisum in haar paspoort, dat ze kreeg aan de Marokkaans-Spaanse grens.

De broer van Karima, Mohamed Benhellal, spreekt dit tegen. Volgens hem gebruikte de tweede vrouw van Karbal Dandouni het paspoort van zijn zus om naar Frankrijk te komen. Hij is ervan overtuigd dat zijn zus in Marokko werd vermoord.

De rechter zal volgende vragen moeten beantwoorden

  •  Heeft Karbal Dandouni zijn vrouw vermoord en het lichaam doen verdwijnen?
  •  Keerde Karbal Dandouni op 25 augustus 2005 terug naar Frankrijk met zijn tweede vrouw of met Karima Benhellal?
  •  Mag Karbal Dandouni worden veroordeeld terwijl Karima Benhellal’s lichaam nooit is gevonden?
  • Reageer op Facebook

    Bladna.nl

    Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team