Zoeken

Kanker kostte Touriya Haoud bijna leven

19 augustus 2020 - 12:40 - Cultuur

©

Touriya Haoud kreeg eind vorig jaar te horen dat ze lymfeklierkanker had. Ze wordt daar nog steeds voor behandeld en doet het naar omstandigheden goed. Maar het had heel anders kunnen aflopen voor de Nederlands Marokkaanse actrice.

In Beau Monde vertelt Touriya Haoud hoe ze ontdekte dat ze kanker had en hoe ze net op tijd hulp zocht. "Als ik die dag niet naar de eerste hulp was gegaan, was ik overleden.", zegt ze aan het blad.

Touriya Haoud was in Marokko toen ze een zwelling in haar nek ontdekte. Ze had ook huidproblemen maar weigerde de dokter te bezoeken. Zelf dacht ze dat het gewoon van de stress was. "Want ik had veel stress gehad met mijn ex. Stress over waar de kinderen gingen wonen. Voor mijn gevoel was dit gewoon de reactie van mijn lichaam daarop."

Toen ze naar Los Angeles wilde terugkeren woog ze nog maar 45 kilo en kon bijna niet meer lopen. "Op de terugweg naar L.A. moest ik met een rolstoel het vliegtuig in worden gebracht omdat ik niet eens meer zelf kon lopen.", vertelt de actrice.

Een dag naar haar aankomst besloot ze naar het ziekenhuis te gaan. "De artsen vertelden me dat ik waarschijnlijk aan orgaanfalen was overleden als ik die dag niet naar de eerste hulp was gegaan, echt heel heftig."

De chemokuren zijn nu nog maar een slechte herinnering voor de actrice. Ze blijft nog wel onder strenge toezicht. "Officieel ben je pas na vijf jaar in remissie, en ik moet nog om de paar maanden op controle komen. Maar de dokter zei: ’Ik maak me over jou geen zorgen.’"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team