Zoeken

Istiqlal-Kamerlid Abdellatif Abdouh berecht voor corruptie

19 mei 2012 - 18:00 - Marokko

©

Abdellatif Abdouh, Kamerlid van de Istiqlal-partij, zal op 11 juni voor de rechter in Marrakech verschijnen voor corruptie en verspilling van publieke middelen.

De zaak dateert van 2001, toen Abdellatif Abdouh nog voorzitter was van de municipaliteit Marrakech-Gueliz. Zijn administratie had toen gemeentegronden afgestaan ​​aan hotel Es Saadi voor 1026 dirham/m², terwijl de werkelijke waarde van ongeveer 8000 dirham/m² was.

Hotel Es Saadi huurde het grond in kwestie sinds 1936 aan de Gemeente Marrakech, volgens een huurovereenkomst van 75 jaar. Volgens de Kamerlid is het deze huurovereenkomst dat de lage prijs uitlegt waaraan de grond werd afgestaan aan Ferma, eigenaar van het hotel.

Maar de instantie belast met de bescherming van publieke eigendommen gelooft dit niet en beschuldigt Abdellatif Abdouh ervan smeergeld te hebben ontvangen om de transactie door te laten gaan.

Deze wanpraktijken, ontkend door het management van hotel Es Saadi en Abdellatif Abdouh, werden in 2007 nochtans bevestigd door een voormalig gemeenteraadslid. Deze laatste had toen opnames van een beschuldigend telefoongesprek van Abdouh vrijgegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team