Zoeken

Justitie en politie, meest corrupte administraties in Marokko

17 mei 2012 - 15:18 - Marokko

©

Justitie, politie, gezondheid en huisvesting zijn de meest corrupte staatsinstellingen in Marokko volgens een rapport van de NGO "Transparency Marokko".

Gedurende de eerste vier maanden van het jaar, hebben de Centra van rechtshulp tegen corruptie (CAJAC) van Transparency Marokko, 381 klachten gekregen over corruptie. Bij de meeste gevallen waren staatsinstellingen betrokken.

Volgens het rapport dat vorige week is vrijgegeven, werden bij het CAJAC-centrum van Rabat 306 klachten neergelegd, waarvan 53 actueel bestudeerd worden. In Fez zijn er 33 klachten neergelegd en in Nador 42, tussen 1 januari en 30 april 2012.

Deze centra hebben als taak het sorteren en bestuderen van klachten tegen corruptie. Verantwoordelijken van de centra leggen uit dat corruptie zo sterk is ingebakken dat de Marokkanen het idee niet meer hebben het te bestrijden.

In de wereldbarometer van corruptie gepubliceerd door Transparency International in 2010, waren de rechterlijke macht en de politie reeds aangegeven als de meest corrupte instellingen in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team