Zoeken

Kabelbaan Tanger zorgt voor verdeeldheid

15 augustus 2021 - 13:40 - Marokko

©

De aanleg van een kabelbaan in Tanger zorgt voor verdeeldheid in de stad. Leden van het maatschappelijk middenveld zijn niet blij met het project, dat vanaf 2024 passagiers moet gaan vervoeren.

Verschillende verenigingen en organisaties voor de bescherming van erfgoed, milieu en consumentenrechten oordelen dat het kabelbaanproject vanwege de geografische ligging en de demografische kenmerken, geen plaats heeft in Tanger.

Lees ook: Tanger zal nog moeten wachten op kabelbaan

Kabelbanen worden gewoonlijk aangelegd in bergachtige gebieden met diepe ravijnen en rivieren, wat niet het geval is in Tanger. Andere reden die wordt aangehaald is dat de kabelbaan boven dichtbevolkte wijken zal passeren en dat de hoogte tussen de vertrek- en aankomstpunten niet aan de geldende normen zal voldoen.

Al Akhbar bericht dat de tegenstanders van het project ook oordelen dat de aanleg van een kabelbaanstation bij "Sour El Maagazine" (Faro-plein), deze emblematische plek zal verstoren. De gekozen timing voor de aanleg wordt ook gehekeld en wordt als een politieke zet beschouwd, op enkele weken van het einde van het mandaat van de gemeenteraad onder leiding van de PJD.

Lees ook: Kabelbaan tussen Rabat en Salé in project

De organisaties vragen dat een peiling wordt verricht onder de lokale bevolking en onderzoek wordt gedaan naar de impact van het project op het milieu.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team