Zoeken

Tanger zal nog moeten wachten op kabelbaan

3 maart 2021 - 18:00 - Economie

©

Vier jaar na het Frans duo Poma en PGI heeft ook Somagec besloten om de bouw van een kabelbaan in Tanger op te geven. De coronacrisis zou daar de reden van zijn.

Challenge bericht dat de kabelbaan één van de vlaggenschipprojecten van de reconversie van de haven Tanger Ville is. Het project is al tien jaar oud. Poma en PGI hadden vier jaar geleden de werken stilgelegd om financiële redenen. De kabelbaan zou een investering vergen van 250 miljoen dollar.

Somagec, nummer drie in de bouwsector in Marokko na SGTM en TGCC, heeft niet officieel gecommuniceerd over de redenen van zijn terugtrekking uit het project. Het medium meent te weten dat de coronacrisis daar de hoofdreden van is. Somagec wilde zich gaan diversifiëren maar de gezondheidscrisis zette daar een streep door.

De groep boekte wel succes via Somagec Parkings met een parkeerproject door veertien moderne parkeerplaatsen te bouwen in Tanger. Société du Téléphérique de Tanger, andere filiaal van de groep, kende niet hetzelfde succes en heeft een faillissement aangevraagd.

Het project van een kabelbaan in Tanger was in 2010 gestart en moest in 2014 worden geleverd. Het moest op een milieuvriendelijke wijze 2800 mensen per uur vanaf de haven van Tanger naar het centrum van de stad vervoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team