Zoeken

Marokko: opening kabelbaan Agadir nabij

7 februari 2022 - 17:00 - Marokko

©

De ingebruikneming van de kabelbaan van Agadir is in zicht. Het toeristische vlaggenschipproject van de stad strekt zich uit over een lengte van 1700 m en gaat gepaard met de renovatie van de Kasbah Agadir Oufella.

Met een totale kostprijs van 40 miljoen dirham beschikt de kabelbaan van Agadir over twee lijnen, die de Kasbah van Agadir Oufella over een afstand van 1700 meter zal verbinden met het toeristische project "Dania Land". De eerste lijn zal worden uitgerust met 30 cabines, waaronder 4 VIP-cabines, terwijl de tweede lijn 18 cabines zal omvatten.

Lees ook: Binnenkort een "Leeuwenpark" in Agadir

De ingebruikneming van beide kabelbaanlijnen is gepland voor begin juli 2022. De lijnen zullen de haven van Tildi en de meest emblematische erfgoedlocatie van Agadir, de Kasbah Agadir Oufella, in minder dan zes minuten met elkaar verbinden. De kabelbaan van Agadir zal 1000 mensen per uur kunnen vervoeren en 1000 directe banen opleveren, zo meldt Aujourd’hui le Maroc.

De levering van de cabines van het project is reeds een feit. Het zijn hoogwaardige cabines van de nieuwste generatie, gebouwd door Doppelmayr, de wereldleider op het gebied van kabelvervoer. De kabelbaan van Agadir zal worden uitgerust met D-line technologie. Dit zorgt voor optimaal passagierscomfort, een stille werking en een snel en eenvoudig onderhoud.

Lees ook: Hotels in Agadir opgeknapt dankzij staatssteun

De ingebruikneming van het vervoermiddel zal samenvallen met het einde van de restauratie van de Kasbah. De Kasbah is een uitzonderlijk voorgebergte met uitzicht op de haven. Het is als historisch monument geklasseerd door twee Dahirs, van 30 juli 1932 en van 23 maart 1944.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team