Zoeken

Verkiezingskandidaten Tanger-Tetouan-Al Hoceima vervolgd

17 november 2023 - 17:00 - Marokko

©

In de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima zijn meerdere kandidaten en lijsttrekkers in het vizier van de Rekenkamer gekomen vanwege het niet verklaren van hun verkiezingsuitgaven. De kwestie is nu in handen van het administratieve hof in Rabat.

De Rekenkamer is gestart met juridische procedures tegen verschillende lijsttrekkers van de verkiezingen van 2021 in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima bij het administratieve hof van Rabat. Deze procedures betreffen het niet melden van uitgaven tijdens de verkiezingscampagnes, ondanks eerdere waarschuwingen van de Rekenkamer.

Lees ook: Corruptieschandaal in Casablanca: lokale vertegenwoordigers beschuldigd

Al Akhbar bericht dat de Rekenkamer voldoende tijd heeft gegeven aan de betrokkenen om zich aan de wet te houden en hun verkiezingsuitgaven te melden. Nadat de termijn verstreken was, heeft het door Zineb El Adaoui geleide instituut juridische stappen ondernomen. De eerste zitting voor alle dossiers vond plaats op 9 november. Op 22 november zijn alle partijen opgeroepen om hun verdediging te bespreken, gevolgd door beraadslaging.

Volgens bronnen van de krant rechtvaardigen de kandidaten, die als lijsttrekkers fungeerden tijdens de vorige verkiezingen, het niet verklaren van hun uitgaven door te stellen dat het geld van private partijen afkomstig was. Aangezien ze geen publieke steun ontvingen, menen deze kandidaten dat ze niet verplicht zijn deze uitgaven te melden.

Lees ook: Justitie keurt verkiezing jongste burgmeester van Marokko goed

Volgens de autoriteiten is het melden van verkiezingsuitgaven aan de Rekenkamer verplicht, ook als er geen sprake is van publieke steun.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team