Zoeken

Vervoerscrisis Tetouan: nieuw beheer voor stadsbussen

29 november 2023 - 09:00 - Marokko

©

Het openbaar vervoer in Tetouan en M’diq-Fnideq is in een overgangsfase na het verstrijken van het contract met het vervoersbedrijf ’Vitalis’.

De burgemeester van Tetouan heeft besloten om het beheer van het openbaar vervoer tijdens deze overgangsfase toe te wijzen aan ’Eissal Al Madina’, een samenwerking tussen de Marokkaanse transportmaatschappij CTM en Transdev Maroc. Het contract heeft een looptijd van één jaar, met de mogelijkheid tot eenmalige verlenging.

Lees ook: Spanje werft buschauffeurs aan in Marokko

De beslissing werd genomen tijdens een bijeenkomst van de plaatselijke autoriteiten in Tetouan. Tijdens de overgangsperiode zal de stad een vloot van bijna 90 gebruikte bussen beschikbaar stellen, met steun van centrale, regionale en provinciale autoriteiten.

Deze beslissing komt te midden van een diepe crisis in de stedelijke vervoersector in Tetouan, die vooral afgelopen zomer tot uiting kwam. Er waren beschuldigingen en conflicten tussen Vitalis, wiens contract op 27 november verliep, en de gemeente Tetouan. De crisis werd gekenmerkt door ernstige ongevallen met enkele bussen, zoals twee volledig uitgebrande bussen en een busongeval dat leidde tot de dood van een vrouw en meerdere gewonden.

Lees ook: Eindelijk een metro in Casablanca?

Tijdens de zomer was er een sterk tekort aan bussen en werden bepaalde routes zelfs niet bediend. Ondanks pogingen van de autoriteiten om de crisis op te lossen met de inzet van extra bussen van buiten de stad, bleef de onvrede onder de passagiers bestaan.

Bladna.nl