Zoeken

Belgische minister voorstander van revolutie in Marokko

9 november 2011 - 18:00 - Wereld

©

Joëlle Milquet, Belgische vice-premier van Werk en Gelijke Kansen, heeft afgelopen donderdag geschokt door te verklaren dat ze een revolutie in Marokko zou ondersteunen indien het zou plaatsvinden.

De minister zei dit voor een publiek van Marokkaanse personaliteiten tijdens de Onafhankelijke film festival in Brussel, na haar steun te hebben geuit aan de Egyptische, Tunesische en Libische revoluties. Een aantal aanwezigen verlieten de zaal.

Choumicha, beroemde presentatrice van Marokkaanse zender 2M, ook aanwezig die avond, vroeg later aan Joëlle Milquet waarom ze een dergelijke verklaring had gemaakt. De Belgische minister zou daarbij haar kalmte hebben verloren, zoals een getuige uitlegt aan het Belgisch dagblad "Dernière Heure":

"Het begin van de discussie was hoffelijk. Choumicha wilde gewoon begrijpen waarom mevrouw Milquet dit zei, duidelijk hopend dat het een misverstand was. Maar mevrouw Milquet verloor haar kalmte en zei dat de Marokkaanse ster haar had aangevallen. Naar mijn mening is het juist het tegendeel..."

Joëlle Milquet ontkende dinsdagochtend op RTBF dergelijke uitspraken te hebben gehouden. De minister heeft het over een misverstand en zegt dat ze enkel het officiële standpunt van België ten opzichte van de Arabische lente souteneerde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team