Zoeken

75 moskeeën erkend in België

10 november 2011 - 16:00 - Wereld

©

Op de 300 moskeeën dat België telt, werden 75 officieel erkend in vier jaar tijd, waarvan zeven in Vlaanderen in oktober, waardoor het aantal officieel erkende moskeeën van 24 is in de regio.

In totaal hebben 24 moskeeën recht op subsidies van de Belgische Staat in Vlaanderen, 8 in Brussel en 43 in Wallonië, eerste regio van België dat moskeeën erkende in juni 2007.

Isabelle Praille, vice-voorzitster van de Moslimexecutieve van België (EMB), vertelde Belga dat de toename van het aantal erkende moskeeën "een duidelijke en positieve stap is", maar betreurt het dat deze ontwikkeling "niet volgt op politieke plan". Zij wijst ook op het gebrek aan transparantie bij de selectie van moskeeën en wat de weigering van erkenning motiveert.

In België, waar de erkenning van moskeeën "de organisatie van moslims in de Belgische culturele ruimte" mogelijk maakt, alsook een aantal financiële voordelen met zich meebrengt zoals de gedeeltelijke ondersteuning van de kosten, zien vele moskeeën het belang niet om erkend te worden.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team