Zoeken

Japan heropent grenzen voor Marokkanen

28 mei 2022 - 15:00 - Wereld

©

Na ruim twee jaar gesloten te zijn geweest wegens de Covid-19 pandemie, besloot Japan zijn landsgrenzen opnieuw te openen voor toeristen uit Marokko en 97 andere landen. Dit besluit komt na een herziening van de grenscontroleregels door de Japanse regering.

Japan zal vanaf 10 juni zijn grenzen weer openstellen voor toeristen uit 98 landen, waaronder Marokko. Het koninkrijk is nu ingedeeld in de blauwe groep, maar reizigers zullen er alleen in groepen mogen binnenkomen.

Lees ook: Covid-19: epidemiologische achteruitgang in Marokko

De Japanse regering kondigde in een verklaring aan dat de grenscontrolevoorschriften waren herzien om groepsreizen weer toe te staan voor toeristen uit 98 landen en streken waar de Covid-19 situatie stabiel is. Deze reizigers zullen bij aankomst in Japan geen vaccinatie, PCR-test of quarantaine hoeven te ondergaan.

Lees ook: Nieuwe PCR-regels voor Marokko nader verklaard

Japan heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel personen van deze geleidelijke en voorzichtige heropening gebruik zullen kunnen maken. Zeker is dat het land van plan is om volgende maand de dagelijkse limiet voor inschrijvingen te verdubbelen tot 20.000 personen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team