Zoeken

Laila doet mee aan de Ramadan en sport drie keer per week

14 april 2021 - 10:40 - Wereld

©

De 38-jarige business developer, Laila Maatoughe, neemt deel aan de Ramadan, waar niet gegeten of gedronken mag worden tussen zonsopgang en zonsondergang. Ze werkt tijdens deze vastenmaand fulltime door, sport drie keer per week en draagt ook zorg voor haar zesjarige zoon.

Het vasten valt Laila niet zo zwaar. "Het is nog tot 12 mei. Je kunt veel bereiken als je jezelf er op instelt. Het heeft te maken met je mindset. Ik plan het allemaal net even anders. Normaal drink ik een halve liter water tijdens het sporten, dat kan nu niet. Dus nu sport ik laat op de avond, tussen half 9 en half 10. Dan kan ik daarna om 10 uur eten en drinken."

Laila probeert tijdens de vastentijd ook gezonder te eten. "Ik probeer al maanden 2 of 3 kilo eraf te krijgen. Met de Ramadan lukt dat nu makkelijk. Al ben je in de avond wel geneigd zoetigheid te eten, maar dat doe ik dan niet. Ik eet gewoon", zegt Laila Maatoughe aan De Telegraaf.

Het belangrijkste tijdens de Ramadan is voor Laila het bewustwordingsproces. "Tijdens de Ramadan zijn mijn gedachten bij de mensen die geen geld hebben om te eten. Wij kunnen dat wel, al is het nu pas ’s avonds. En ik verdiep me in goede doelen als Artsen zonder grenzen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen op het gebied van mensen die het minder hebben. Ik praat daar ook met mijn zoontje over." Het enige dat Laila mist tijdens deze maand, is een kopje koffie in de ochtend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team