Zoeken

Italië: grootschalig offensief tegen Marokkaanse maffia

16 januari 2021 - 14:00 - Wereld

©

In Italië werden eerder deze week drie Marokkaanse en Albanese criminele organisaties ontmanteld die gespecialiseerd waren in drugshandel. De actie maakte deel uit van een grote politieoperatie genaamd "Trexit". In totaal werden 26 mensen in hechtenis genomen en zijn drie anderen onder huisarrest geplaatst door de procureur van Reggio Emilia.

Volgens lokale media werden bijna 100 politieagenten gemobiliseerd voor deze operatie, uitgevoerd door het Directoraat District Antimaffia van Bologna, dat bevoegd is voor de steden Modena, Bologna, Cremona, Mantua, Parma, Turijn, Firenze en Forlì. De drie drugsbendes zijn verwant met Colombiaanse kartels en controleerden de as Reggio Emilia en Modena.

De Marokkaanse maffia had een piramidaal hiërarchische structuur en hanteerde een concurrentiestrategie, geïnspireerd door managementstructuren met een bestuurder, een marketingmanager, financiële- en toeleveringsdiensten en dealers. De groep kocht 6-7 kilo cocaïne per week van Albanese bendes, en verkocht het door onder de marktwaarde, voor de prijs van 29.000 euro in plaats van 36.000 euro per kilogram.

Tijdens de operatie "Trexit" werd de marketingmanager, van Marokkaanse afkomst, naar verluidt getraceerd door een bewakingscamera die vlakbij zijn huis in Modena was geïnstalleerd. De man zou een grote levering ontvangen van de koerier van de enige Albanese organisatie die in dezelfde stad was gevestigd. Het andere netwerk werd op afstand beheerd door een "makelaar", die zelden naar Italië reisde. De man beheerde zijn activiteiten via "smart working", dankzij een breed netwerk van makelaars die met elkaar communiceren via geëncrypteerde berichten.

De Italiaanse politie voerde in 2017 en 2018 twee soortgelijke operaties uit. Die hebben geleid tot de arrestatie van 102 drugshandelaren en de inbeslagname van 301 kg hasj, 24,7 kg cocaïne, 2,1 kg heroïne, 31 kg marihuana en vier wapens zonder vergunning, ee, geldbedrag van 192.000 euro en zeven auto’s uitgerust met dubbele bodems om drugs te verbergen tijdens transporten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team