Zoeken

Nador: grote hoeveelheid drugs uit Melilla in beslag genomen

31 januari 2021 - 19:20 - Gemeenschap

©

De gerechtelijke politie van de stad Nador verijdelde een poging om verschillende soorten drugs te verhandelen. Deze operatie werd mogelijk gemaakt dankzij nauwkeurige informatie van de Marokkaanse inlichtingendienst (DGST).

De in beslag genomen lading bestaat uit 5570 kg cocaïne, 2 kg heroïne, 3420 psychotrope tabletten en 400 gram van een witte chemische stof. De drug was vanuit Melilla naar Marokko gesmokkeld. De operatie werd uitgevoerd in de haven van Beni Ansar in Nador, aldus de nationale veiligheidsdienst (DGSN) in een verklaring.

Na een onderzoek werden vier verdachten aangehouden. Huiszoekingen bij de arrestanten hebben geleid tot de inbeslagname van 190 kg hasj, messen, drie auto’s met valse Marokkaanse en buitenlandse kentekenplaten, een elektronische weegschaal en grote sommen geld, dat afkomstig zou kunnen zijn van deze illegale activiteiten.

De verdachten zijn in detentie geplaatst ter beschikking van het lopende onderzoek dat alle betrokkenen bij dit criminele netwerk zal identificeren, evenals de verbanden en vertakkingen van het netwerk op nationaal en internationaal niveau. De DGSN benadrukt dat de monsters van de in beslag genomen verdovende middelen en chemische stoffen aan de nodige expertises onderworpen worden om hun samenstelling vast te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team