Zoeken

Waar is de kleine Jana?

21 november 2019 - 15:40 - Wereld

©

Jihane Makhzoumi staat deze week terecht in Parijs. Ze wordt ervan verdacht het dochtertje van haar overleden echtgenoot in Syrië te hebben achtergelaten.

De zaak wordt door het hof van assisen in de Franse hoofdstad behandeld. Jihane Makhzoumi keerde onlangs terug uit Syrië met haar drie kinderen, maar liet de dochter van haar overleden man in het conflictgebied.

Jihane verbleef van 2014 tot oktober dit jaar in Syrië. Ze vertrok samen met haar man, Eddy Leroux, een bekeerde Fransman, haar dochters van 3 en 5 jaar uit een eerste huwelijk, Jana, de dochter van haar man, en een vierde kind die het koppel samen kreeg.

Jana, nu 8 jaar, moest met haar vader naar Marokko gaan, aldus de biologische moeder van het meisje. "Toen ik vernam dat hij met haar naar Syrië was vertrokken, werd mijn leven een nachtmerrie. Jana is alles voor mij.", vertelt Ilham Tarbouni.

De verdachte wordt vervolgd voor terrorisme, maar ook voor het verlaten van een minderjarige. Volgens haar werd de kleine Jana na het overlijden van haar vader aan een Libische vrouw toevertrouwd. Ze zou in Syrië hebben geprobeerd om het meisje via een islamitische rechtbank terug te krijgen, maar dat zou niet zijn gelukt.

Uit een gesprek die Jihane in 2015 via WhatsApp had blijkt echter dat ze het meisje met opzet achterliet. De moeder van Jana is ervan overtuigd dat de verdachte weet waar haar dochter is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team