Zoeken

Italië: Matteo Salvini bedankt Marokkaanse politie voor maffiabaas

21 maart 2019 - 13:40 - Wereld

©

Matteo Salvini, Italiaanse minister van Binnenlandse zaken, heeft de Marokkaanse politie bedankt voor de samenwerking rond de arrestatie van een Italiaanse maffiabaas in de regio van Marrakech.

Verrassend is daarentegen dat de bewindsman alle eer voor zichzelf opeist. Volgens hem is de arrestatie van Antonio Prinno namelijk het bewijs dat Italië op de juiste manier de criminaliteit bestrijdt...

"Het is een mooi geschenk voor alle Italianen en het bewijs dat Italië geen rust wil geven aan mensen die misdaden plegen en naar het buitenland vluchten.", aldus Salvini die Marokko en Interpol bedankt voor de samenwerking. Toch wordt niet benadrukt dat de arrestatie in Marokko en dankzij de Marokkaanse politie plaatsvond.

Antonio Prinno was sinds 2014 ondergedoken. Hij verbleef tussen Spanje, Marokko en Gibraltar. Hij werd enkele dagen geleden in Ourika bij Marrakech gearresteerd. Hij wordt onder meer verdacht van de moord op Ciro Russo in 2003. Bij de aanval raakten de vrouw van Russo en twee voorbijgangers gewond.

De Marokkaanse justitie zal in de komende dagen beslissen of Prinno aan Italië wordt uitgeleverd.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team