Zoeken

Italië: winkels van buitenlanders moeten om 21 uur dicht

17 oktober 2018 - 10:40 - Wereld

©

De vice-premier van Italië, de extreemrechtse leider Matteo Salvini, heeft in zijn land voor ophef gezorgd met een nieuwe maatregel die hij wil invoeren en waarbij winkels van buitenlanders om maximaal 21 uur dicht zullen moeten.

Volgens Matteo Salvini zijn deze "kleine ethnische winkels" de oorzaak van veel buurtproblemen en een schuilplaats voor criminelen. Het is volgens de bewindsman echter "geen maatregel tegen buitenlandse winkels". Het doel is "misbruiken en onregelmatigheden te beperken in sommige winkels - bijna allemaal gerund door buitenlandse burgers - die een toevluchtsoord zijn geworden voor degenen die de openbare orde verstoren", aldus Salvini in een live op Facebook.

De bewindsman oordeelt dat deze winkels een "ontmoetingsplaats zijn voor dronkaards, dealers en andere onruststokers" en dat er "mensen zijn die tot 3 uur ’s nachts bier en whisky drinken" en daarna gaan plassen "voor de deuren van naburige huizen".

Andrea Marcucci, fractieleider in de Italiaanse Senaat voor de centrumlinkse Democratische Partij, veroordeelde de verklaringen van Salvini en stelt dat dit soort maatregelen zullen leiden tot de oprichting van een "autoritair regime".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team