Zoeken

Italië: minister noemt Marokkaan "bastaard" en "drugsverslaafde"

6 maart 2019 - 18:50 - Wereld

©

Matteo Salvini, Italiaanse minister van Binnenlandse zaken, is in opspraak gekomen na de presentatie van een wetsvoorstel over drugs. Zijn argumenten waren bijna uitsluiten gebaseerd op een ernstig verkeersongeval die door een Marokkaan werd veroorzaakt.

Marouane F. reed afgelopen zaterdag in de verkeerde richting in Recanati en veroorzaakte een zwaar ongeval. De man van Marokkaanse afkomst had sporen van alcohol en drugs in zijn bloed. Bij het ongeval kwamen twee volwassenen en twee kinderen om.

Salvini, minister van de extreemrechtse partij Lega Nord, noemde de man in zijn toespraak onder meer een "bastaard", een "drugsverslaafde" en een "klootzak". Volgens de bewindsman is het "onaanvaardbaar dat men in de tegengestelde richting aan een veel te hoge snelheid, in een auto zonder verzekering en een verlopen rijbewijs, én bovendien onder de invloed van alcohol en drugs" kan rijden.

De bestuurder was in april 2018 bovendien al gearresteerd voor zijn betrokkenheid bij een drugszaak waarbij 225 kilo hasj in beslag was genomen. Voor Salvini is het onbegrijpelijk dat hij vrij was.

Het wetsvoorstel voorziet een verdubbeling van de gevangenisstraf en hogere borgtochten voor drugshandelaren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team