Zoeken

Italië: uitzetting "agressieve imam" naar Marokko

21 maart 2019 - 10:40 - Wereld

©

Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse zaken heeft de uitzetting aangekondigd van een Marokkaanse imam vanwege zijn "agressief gedrag".

Houssam Din Rouzak werd dinsdag op een vlucht vanuit Milaan naar Casablanca gezet. Zijn uitzetting werd door de Italiaanse minister van Buitenlandse zaken, Matteo Salvini, op Twitter bevestigd.

"Uitzetting van een voormalige radicale en gewelddadige imam (...) nul tolerantie voor degenen die in naam van God bij ons oorlog willen voeren"., aldus Salvini.

De 36-jarige imam kwam in 2012 in beeld bij de politie vanwege zijn conservatieve preken en zijn agressiviteit tegenover moskeegangers in Novara. Twee jaar geleden werd een uitzettingsprocedure gestart vanwege zijn nog radicalere preken in de moskee van Verceil.

Italië treedt al enkele jaren streng op tegen mensen die worden verdacht van radicalisering of terrorisme. Sinds begin vorig jaar werden 109 mensen het land uitgezet omdat ze een gevaar vormden voor de nationale veiligheid. Sinds 2015 zijn dat er 350.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team