Zoeken

Marokkaan slachtoffer politiegeweld in Italië (video)

28 oktober 2020 - 20:20 - Wereld

©

Een Marokkaanse staatsburger was in het bijzijn van zijn gezin slachtoffer van politiegeweld in de Italiaanse stad Brescia. Afgelopen zaterdag werd er voor het slachtoffer een demonstratie georganiseerd tegen politiegeweld.

De man was met zijn vrouw en twee kinderen uiteten in een restaurant toen de aanval begon. De politieagenten vroegen om zijn papieren. De man protesteert hiertegen. Daarna volgde een confrontatie met de politieagenten. De man werd op een hardhandige manier gearresteerd. Tijdens de confrontatie drukte een politieagent het gezicht van de man tegen de muur, melden lokale media. De vrouw van de Marokkaanse man heeft alles gefilmd. Ook is te zien dat de man tegen de grond wordt geslagen. Op het politiebureau was het niet duidelijk waarom de man is gearresteerd.

"Ik ben twee uur vastgehouden op het politiebureau," vertelt het slachtoffer aan de lokale media. Later werd hem verteld dat ze hem voor iemand anders hadden aangezien en mocht hij vertrekken. Toch zal uit de video die zijn vrouw heeft gemaakt, moeten blijken of hij niet veroordeeld kan worden voor verzet of geweld tegen een ambtenaar.

Andersom zal het slachtoffer een klacht indienen bij de Italiaanse politie wegens machtsmisbruik, mishandeling en geweld. De man kan op steun rekenen van de Marokkaanse consul in Milaan.

Mensenrechtenorganisatie Magazino organiseerde afgelopen zaterdag een demonstratie naar aanleiding van de geweldpleging door de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team