Zoeken

Moslima hulpverleenster slachtoffer politiegeweld tijdens demonstratie in VS

25 juni 2020 - 16:30 - Wereld

©

Alaa Massri werd twee weken geleden tijdens een Black Lives Matters demonstratie in Miami in de Verenigde Staten, het slachtoffer van politiegeweld toen ze een gewonde demonstrant wilde helpen.

De jonge vrouw behoorde tot het medisch team en was enkel aanwezig om eventuele gewonden te verzorgen. Tijdens de demonstratie zag ze hoe een man door een politieauto werd aangereden. Ze rende naar hem toe om hem te helpen maar werd door meerdere agenten aangevallen.

Volgens plaatselijke media werd ze fysiek mishandeld en vervolgens naar het politiekantoor meegenomen. Daar werd haar hoofddoek afgetrokken voor de "mugshot foto". De foto van Alaa Massri werd vervolgens op televisie en internet verspreid. De agenten verboden haar ruim zeven uur lang om haar hoofddoek terug om te doen.

Geen enkele agent legde aan Massri uit waarom ze was gearresteerd. Ook werden haar haar rechten en plichten niet voorgelezen zoals verplicht is in de Verenigde Staten. De jonge vrouw is volgens haar familie mentaal en fysiek getraumatiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team