Zoeken

Italiaan probeert vanuit Marokko krakers uit Belgisch miljoenenpand te krijgen

14 augustus 2023 - 18:00 - Wereld

©

Een Italiaanse man die in Marokko woont en zijn miljoenen euro’s kostende eigendom in België te koop heeft gezet, ontdekte onlangs dat een groep mensen het pand hebben gekraakt. Door de onmacht van de politie om hen te verwijderen, is de eigenaar een juridische procedure gestart om hun uitzetting te verkrijgen.

De situatie kwam aan het licht toen een inwoonster van Ukkel opmerkte dat een eigendom ter waarde van meerdere miljoenen euro’s in haar gemeente bezet was door een groep mensen. De vrouw meldde het incident aan televisiezender RTL via een "Waarschuw ons" kliklijn. "De politie heeft geprobeerd de krakers uit te zetten zonder succes. Een absurde situatie die eens te meer de administratieve rompslomp aantoont," reageert ze.

Lees ook: Bejaarde man verrast door krakers bij terugkeer uit Marokko

De burgemeester van Ukkel bevestigde de informatie. Hij bezocht het pand samen met maatschappelijk werkers en ontmoette de krakers. Volgens hem gaat het om ongeveer dertig mensen, Moldavische gezinnen. Onder de krakers bevinden zich economische vluchtelingen die naar België zijn gekomen vanwege de oorlog in Oekraïne (Moldavië deelt een grens met het land) en ook mensen die een bevel hebben gekregen om het land te verlaten. De burgemeester verzekerde dat er geen incidenten zijn gemeld en dat de krakers zeer respectvol zijn met het pand. "De politie is op de hoogte gesteld en zal dagelijkse controles uitvoeren om ervoor te zorgen dat alles in orde is en de buurt gerust te stellen," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Nador : gezin uit Europa uit huis weggejaagd door drugsmaffia

Dit heeft de eigenaar van het huis echter niet gerustgesteld. Vanuit Marokko, waar hij woont, zou de Italiaan "een juridische procedure hebben gestart om de uitzetting van de krakers te verkrijgen." Dit is de te volgen procedure in geval van illegale bezetting van een eigendom. Enkel als er sprake is van een flagrant delict of risico’s voor de menselijke veiligheid (gevaar, aanval of brand), kan de politie ingrijpen om de krakers te verwijderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team