Zoeken

VN waarschuwt Marokko tegen legalisering cannabis

18 december 2013 - 10:47 - Marokko

©

De International Narcotics Control Board zou Marokko hebben gewaarschuwd tegen een mogelijke legalisering van cannabisteelt. Het zou in strijd staan met de verschillende internationale verdragen zoals de Conventie van Wenen waarbij Marokko partij is.

Het VN-orgaan zou vrezen dat de legalisering van cannabisteelt in Marokko én het besluit van Uruguay om het verbouwen, kopen en roken van marihuana toe te te staan, andere landen aanmoedigt om hetzelfde te doen.

De wet zou bovendien een negatief invloed hebben op de strijd tegen de drugshandel zegt INCB. Het orgaan stelt dat de legalisering van cannabis zou kunnen leiden tot een toename van de drugssmokkel naar landen waar het gebruik ervan verboden is.

Goed geïnformeerde bronnen vertelden ons dat drugsbaronnen aan de oorsprong liggen van het legaliseringsproject. Wordt de tekst aangenomen, dan zou het in geen geval ten goede komen aan de honderden landbouwers uit de Rif vervolgd voor het groeien van cannabis.

In Marokko wordt verwacht dat de legalisering van wietteelt - dat jaarlijks 10 miljard dollar opbrengt (of 10% van het BBP) - het land uit de economische crisis helpt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team