Zoeken

Israëlische Netafim vestigt eerste Noord-Afrikaanse fabriek in Marokko

3 maart 2023 - 16:00 - Economie

©

Netafim, wereldleider in micro-irrigatietechnologieën, is al bijna 30 jaar actief in Marokko en heeft nu besloten zijn activiteiten uit te breiden door de opening van een nieuwe fabriek in Kenitra.

De Israëlische fabrikant van irrigatieapparatuur is reeds in Marokko aanwezig sinds 1994. In 2017 richtte Netafim een dochteronderneming op dankzij de inspanningen van landbouwingenieur Marouane Benmouama. De nieuwe fabriek, de eerste in Noord-Afrika, zal in Kenitra gevestigd worden en zal in eerste instantie de binnenlandse markt bevoorraden, alvorens uit te breiden naar andere landen in de regio.

Lees ook: Chinese bandengigant vestigt zich in Marokko

Met een totale kostprijs van 2,8 miljoen dollar zal de nieuwe fabriek voornamelijk druppelaars voor bewatering produceren. De activiteiten van het bedrijf gaan op 2 maart van start. Netafim wil op termijn 150 tot 200 banen creëren. De openingsceremonie zal plaatsvinden in aanwezigheid van de ministers van Landbouw en Industrie, de ambassadeurs van Mexico en Israël en andere persoonlijkheden die in de landbouw- en andere sectoren werkzaam zijn.

Lees ook: Franse Faurecia creëert 1400 nieuwe banen in Marokko

Tijdens de opening van de fabriek zal het bedrijf ook de ondertekening vieren van verschillende partnerschappen met Marokkaanse overheidsinstellingen zoals het Nationaal Instituut voor Agronomisch Onderzoek (INRA) en het Agronomisch en Veterinair Instituut van Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team