Zoeken

Amerikaanse autotoeleverancier CVG vestigt zich in Marokko

12 april 2023 - 16:00 - Economie

©

De Amerikaanse automobiel-toeleverancier Commercial Vehicle Group (CVG) heeft Marokko uitgekozen voor zijn eerste vestiging in Afrika. Het bedrijf zal er een fabriek openen die als hub zal fungeren voor zijn andere productiesites van elektrische systemen.

CVG plant de bouw van een fabriek in Tanger. In een persbericht stelt het bedrijf dat de toekomstige vestiging als strategisch wordt beschouwd en het mogelijk zal maken om de Europese markt voor elektrische bedrijfsvoertuigen te bedienen, een sector die zich in een grote expansie bevindt.

Lees ook: Marokko produceert 17% verkochte Renault’s in de wereld

De productie zou in het derde kwartaal van het lopende jaar van start moeten gaan. Dezelfde bron verduidelijkt dat de Amerikaanse autotoeleverancier de exclusieve productieprocessen voor elektrische systemen op de site in Tanger gaat ontplooien, die dan als draaischijf zal fungeren voor de andere productiesites van de groep.

Volgens CVG-CEO Harold Bevis zal de verhuizing naar de toegangspoort van Europa de groep in staat stellen zijn diensten af te stemmen op de eisen van zijn klanten in de snel groeiende elektrificatie-markt. "We willen een grote wereldwijde impact hebben in Noord-Amerika, Europa en Noord-Afrika," voegt hij eraan toe.

Lees ook: Sumitomo bouwt 9 fabrieken in Marokko en creëert 16.000 banen

De baas van de Amerikaanse groep, gevestigd in Ohio in de Verenigde Staten, bedankte Marokko voor zijn waardevolle hulp. "De regering van Marokko is extreem behulpzaam geweest tijdens dit proces en biedt uitstekende industriespecifieke training," zegt hij. "De regio, die bekend staat om zijn beschikbaarheid van technisch talent in de elektrische industrie, zal profiteren van tot 1000 nieuwe banen wanneer de faciliteit volledig operationeel is", aldus de CEO.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team