Zoeken

Israëlische Mossad heeft spionnetwerk in Marokko

15 mei 2013 - 21:04 - Marokko

©

De Israëlische geheime dienst Mossad is geïnfiltreerd in Marokko, en is in staat de politiek, de economie en het sociaal beleid te beïnvloeden naargelang de behoeften van Israël. Dat beweert Generaal Amos Yadlin, baas van de Mossad.

Amos Yadlin vertelde dat de Mossad belangrijke spionagenetwerken heeft opgezet in Marokko, Libië, Tunesië, Egypte, Palestina, Syrië en Soedan.

Abderahmane Mekaoui, Marokkaanse defensie-expert, zegt aan Al Massae dat het best mogelijk is dat Israël spionnen heeft in Marokko. Toch acht hij het weinig waarschijnlijk dat Israël invloed heeft op politieke en militaire beslissingen, vanwege de complexiteit van Marokkaanse instellingen.

Mekaoui vindt het ook vreemd dat de Mossad niet naar Algerije verwijst. Hij herinnert eraan dat twee zonen van wijlen Emir Abdelkader, militaire leider en symbool van het verzet tijdens de Franse verovering van Algerije, nog steeds in Israël wonen.

Uit een rapport van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken in 2011, bleek dat de Mossad regelmatig aanwervingsverzoeken kreeg van Marokkanen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team